Meet the Writer: AMITAV GHOSH

Oikos is supertrots dat Amitav Ghosh onze uitnodiging om te komen spreken op ECOPOLIS aanneemt. In de lijn van de vertalingen die we i.s.m. uitgeverij EPO realiseerden van boeken van Jason Hickel en Tim Jackson, is de lezing van Ghosh meteen de lancering van de Nederlandstalige versie van zijn inspirerend boek ‘The Great Derangement’.

Amitav Ghosh is een Indiase schrijver die vooral bekend is om zijn succesvolle romans. Maar ook zijn non-fictiewerk maakt hem een belangrijke figuur in de actuele strijd voor klimaatrechtvaardigheid. In The Great Derangement: Climate Change and the Unthinkable (2016) onderzoekt hij hoe de klimaatverandering elk aspect van het menselijk bestaan beïnvloed heeft. Ghosh roept op tot actie om verantwoordelijkheid te nemen en de aarde te herstellen voor de komende generaties. In The Nutmeg’s Curse: Parables for a Planet in Crisis (2021) beweert de schrijver dat de huidige klimaatverandering veroorzaakt is door de geopolitieke orde die het Westerse kolonialisme heeft opgebouwd.

Amitav Ghosh heeft talrijke literaire prijzen en vier eredoctoraten ontvangen. Zijn werk is vertaald in meer dan dertig talen en zijn essays zijn verschenen in The New Yorker, The New Republic en The New York Times. Foreign Policy Magazine noemde hem in 2019 een van de meest prominente denkers van het afgelopen decennium.

Interview door Gie Goris.

 

Meet the Writer: AMITAV GHOSH

21/9/22 BOZAR, Brussel 19:30.
5/8/10 EUR. Klik hier

 

 

 

 

×
×

Winkelmand