Het doet er zeker toe

Het doet er zeker toe

Een avond rond en over het boek Het doet ertoe van Jan Mertens in zaal Blauwe Vogel in De Krook.

Met Jan Mertens (auteur), Benjamin Van Bunderen Robberechts (klimaat – en jongerenactivist), Marjolein en Elewout (muziek), Alma De Walsche (journalist MO*) en Grootouders voor het Klimaat – regio Gent.

Het leidmotief van deze avond is het boek Het doet ertoe, over verdriet, hoop en verzet van Jan Mertens. De auteur begeleidt ons in onze zoektocht hoe wij, klimaatjongeren en -ouderen in deze bange tijden de rug kunnen rechten. Hoe we meer kunnen doen dan de moed erin houden, hoe we kleine maar relevante resultaten zien van onze positieve acties. Hoe wij en de samenleving zich, ondanks vele negatieve signalen, zich toch herpakken met vele initiatieven.

Alma De Walsche modereert. Natuurlijk krijgt Jan Mertens het podium, maar we geven ook klimaatjongeren ruimte voor hun impressies, Benjamin die zijn vriendin in een klimaatramp verloor, Marjolein en Elewout die zich in muziek herkennen. We overleggen ook samen wat wij kunnen betekenen op dit kantelmoment in de geschiedenis van de mensheid. En tussen de regels door verneem je de projecten en campagnes die de Grootouders voorbereiden voor 2024. We praten nog even na bij een glaasje.

Praktisch

 tot We starten om 19.30 uur. Je bent welkom vanaf 19 uur in zaal Blauwe Vogel. Kom binnen via bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent. Graag inschrijven bij regiogent@grootoudersvoorhetklimaat.be. Boekhandel Limerick zal er staan met relevante boeken.

 

Dit is een evenement op initiatief van Grootouders voor het Klimaat – regio Gent, in samenwerking met Bibliotheek De Krook

×
×

Winkelmand