Een avond vol (van) betekenis met Kees Klomp

Een avond vol (van) betekenis met betekeniseconomoon Kees Klomp

Kees Klomp is lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam en maakte bij zijn inauguratie Je kunt niet zonder betekenis; een documentaire van 30 minuten. Op woensdag 18 oktober is hij een betekenisvolle avond lang onze gast en spreker. We starten deze avond met de vertoning van deze docu.

Na het kijken van de docu gaan we met Kees in gesprek over betekeniseconomie en van betekenis zijn: wat is betekenis? Wat is betekeniseconomie? Waarom heeft de economie haar betekenis verloren? Wat geeft economie betekenis? Welke rol spelen de kunsten in betekenisgeving? ….

Volgens Kees zijn de ecologische, sociale en individuele kosten van het huidige economische systeem zo hoog geworden, dat er sprake is van een existentiële crisis. Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar een volledig nieuw economisch narratief dat niet langer is gericht op groei en winstmaximalisatie, maar in de eerste plaats op welzijn, bloei van mensen en meervoudige waardencreatie. Een boeiende zoektocht naar hoe het anders en beter kan. We verkennen op deze interactieve avond dit narratief en de betekenis ervan voor jouw leven en de rol die jij hierin kan spelen. Omdat ook jij niet zonder betekenis kan zijn.

De avond wordt gehost door Lien De Ruyck (Regenerative Futures & LUCA School of Arts) en Mischa Verheijden (cv Re-story). 

Koop hier je ticket!

 

Het initiatief voor deze avond komt van Re-Story & LUCA School of Arts en wordt mee uitgedragen door Oikos, Act4ChangeRethinking Economics AntwerpenNovemberverklaring en het Humanistisch Verbond.

×
×

Winkelmand