Boekvoorstelling Omgroei – Leuven

Boekvoorstelling Omgroei

Barboek in museum M, Leuven, 29 februari ’24, om 19.30 uur

Auteurs Dirk Holemans en Elze Vermaas komen Omgroei voorstellen. Auteurs Dirk Holemans en Elze Vermaas komen Omgroei voorstellen. Valerie Carrette zal komen vertellen over coöperaties en Yolan Gielen zal meer vertellen over Wooncoop. Jan Mertens zal het gesprek modereren.

Schrijf je in voor dit evenement met het formulier hieronder.

Over het boek:
Omgroei. Meer levenskwaliteit voor iedereen
Dirk Holemans, Elze Vermaas & Lara Ferrante

Wie is er bang van degrowth? Alleen al de term jaagt rechtse opiniemakers en vermogensbeheerders de gordijnen in. Groei is de smeerolie van het kapitalisme. Als de economie groeit, dan gaat alles goed, zo leer je op school. Maar wat bedoelen we met groei? Moet alles zomaar blijven groeien tot in het oneindige? De klimaatcrisis laat zien dat oneindige groei op een eindige planeet onmogelijk is. Degrowth, of omgroei, biedt een alternatief. Een veelbesproken term, maar nog vaak verkeerd begrepen. Dit essay geeft je de sleutels van een van de debatten van deze tijd in handen. Ontdek hoe een samenleving eruit kan zien die niet meer afhankelijk is van economische groei. Een wervend verhaal over minder privéjets, ongelijkheid, burn-outs en afvalbergen, maar ook over meer levenskwaliteit, tijd voor elkaar, duurzame spullen en een gezonde planeet. Anders gezegd, een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet.

Schrijf je in voor dit evenement

Door op verzenden te klikken gaat je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door Oikos vzw, voor communicatie-en relatiebeheer. Meer info in ons privacybeleid.

×
×

Winkelmand