Boekvoorstelling ‘Het doet ertoe’ – Jan Mertens

Hoe gaan we om met de machteloosheid en het verdriet die we voelen wanneer we de omvang van de klimaatcrisis proberen te vatten? En hoe kunnen we hoop blijven voelen en energie vinden om elke dag opnieuw te handelen, zonder dat we zeker weten wat de uitkomst van onze inzet zal zijn?

Er zijn geen eenvoudige antwoorden die er op magische wijze voor zullen zorgen dat alles bij het oude blijft, gelukkig maar. De angst die we voelen voor de urgentie van de maatschappelijke uitdaging kan ons blokkeren, maar kan ons tegelijk ook laten zien waar de weg is naar een vorm van actieve hoop en naar de vrijheid van het handelen als burger.

Verdriet, hoop en verzet vormen de kern van het antwoord dat we als goede voorouders te geven hebben aan onze kinderen en kleinkinderen. Het is niet te laat. Het doet ertoe.

Kom op zaterdag 28 oktober luisteren naar de boekvoorstelling van Het doet ertoe, geschreven door Jan Mertens (voorzitter Oikos), om 14.30 uur in Leuven.

De voorstelling vindt plaats bij Barbóék in M (in het gebouw van Museum M in Leuven, Vanderkelenstraat 28).

Programma:
• Welkomstwoordje door uitgever Gerolf T’Hooft (Waerbeke en Uitgeverij Milinda)
• Gesprek op de sofa met Lotus Li (jongerenadviseur klimaat Vlaamse Jeugdraad – Untold Asian Stories), Marleen Vertommen (rouw- en verliesconsulent) en Jan Mertens. 
• Slotwoordje door Dirk Holemans (Oikos)

De hele voorstelling zal samen ongeveer een uur duren. Achteraf is er een drankje en kan je het boek aankopen en meteen laten signeren.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijven is wel nodig, via dit e-mailadres van de boekhandel: info@barboekinm.be 

Het boek wordt uitgegeven door Waerbeke, in samenwerking met Oikos

×
×

Winkelmand