‘Babelatelier’ YOT vzw over Omgroei – Brugge

‘Babelatelier’ YOT vzw over Omgroei

Madeleine, Brugge

Als je de kerk van ‘Madeleine in Brugge’ binnengaat, dan zie je het staan in grote witte letters:

“What are we going to do with all this future?” – Wat gaan we doen met al die toekomst?

Veel bezoekers worden erdoor geraakt en houden even halt.
Want inderdaad, de toekomst houdt ons bezig. Zij komt naar ons toe als de grote onbekende.

De editie 2024 van het ‘Babelatelier’ wil daartoe inspiratie brengen. Samen met een aantal sprekers gaan we op zoek naar wereld-, mens- en godsbeelden, levenshoudingen en actiemodellen die perspectief bieden. Het zal ons sterken om zinvol te leven te midden van de vele uitdagingen van vandaag en morgen.

‘Babelatelier’ avond 2 (maandag 29 april): Lara Ferrante en Elze Vermaas (Oikos), aandacht voor degrowth

Wie is er bang van degrowth? Alleen al de term jaagt rechtse opiniemakers en vermogensbeheerders de gordijnen in. Groei is de smeerolie van het kapitalisme. Als de economie groeit, dan gaat alles goed, zo leer je op school. Maar wat bedoelen we met groei? Moet alles zomaar blijven groeien tot in het oneindige? De klimaatcrisis laat zien dat oneindige groei op een eindige planeet onmogelijk is. Degrowth, of omgroei, biedt een alternatief. Een veelbesproken term, maar nog vaak verkeerd begrepen. Ontdek hoe een samenleving eruit kan zien die niet meer afhankelijk is van economische groei.

Lara en Elze brengen een wervend verhaal over minder privéjets, ongelijkheid, burn-outs en afvalbergen, maar ook over meer levenskwaliteit, tijd voor elkaar, duurzame spullen en een gezonde planeet. Anders gezegd, een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet.

Lara Ferrante en Elze Vermaas zijn medewerkers van sociaal-ecologische denktank Oikos en co-auteurs van Omgroei.

Meer info en inschrijven via YOT vzw.

×
×

Winkelmand