logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

%AM, %25 %370 %2017 %07:%okt

Oikos brengt burgercollectieven in kaart

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ben jij actief in een burgerinitiatief? Zou je graag andere initiatiefnemers ontmoeten, of ben je benieuwd naar het landschap van burgercollectieven in heel België? Neem dan zeker deel aan dit onderzoek!

In opdracht van de Koning Boudewijnstichting en in samenwerking met Prof. Dr. Tine De Moor van de Universiteit Utrecht, voert denktank Oikos o.l.v. Dirk Holemans onderzoek naar Belgische burgercollectieven.

In een eerste fase (oktober tot december) trachten we een zo compleet mogelijke inventaris op te stellen van alle bestaande initiatieven. Via het formulier op onderstaande link bieden we burgers dan ook de mogelijkheid om hun eigen initiatief toe te voegen aan onze inventaris, en zo mee vorm te geven aan het landschap van burgercollectieven in België. Wat we onder burgercollectieven verstaan? Projecten die door burgers zijn opgestart en waar de burger actief meewerkt aan de productie van het goed en een zeg heeft in de vorm, organisatie en toekomst van het collectief. 

De vragenlijst bestaat uit twee korte onderdelen die slechts enkele minuten in beslag nemen. We vragen naar de algemene gegevens van jouw burgerinitiatief en je contactgegevens. Deze gegevens worden niet gepubliceerd of meegedeeld aan derden tenzij je dit uitdrukkelijk wenst.

Ken je andere mensen die betrokken zijn bij burgercollectieven? Stuur deze link dan zeker door! Samen brengen we alle burgercollectieven in België in kaart.

De resultaten van het onderzoek zullen gepubliceerd worden in juni 2018. Indien je bijkomende vragen hebt, kan je altijd contact opnemen met projectmedewerkers Cornelis & Kati: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

>> Klik hier om naar de enquête te gaan

Read 1526 times

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.