logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Groene academie voorjaar 2019

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Spreekt een basisopleiding over ecologisme als ideologische stroming jou aan en wil je graag meer weten over de verschillende stromingen binnen dit gedachtegoed? Dan is de Groene Academie iets voor jou. Op drie zaterdagen doen verschillende deskundigen de bouwstenen van de groene ideologie uit de doeken. Wil je graag meer weten over de historische wortels van het ecologisch denken? Over hoe men begrippen als democratie, economie en welvaartsstaat opvat? 

De drie zaterdagen bestaan uit een voor- en namiddag gedeelte, waarbij telkens deskundigen een uiteenzetting geven die uitmondt in een groepsgesprek in een ongedwongen sfeer. De zaterdagen starten steeds om 9.45 u en eindigen om 16.45 u. 

Inschrijven

Wil je er graag bij zijn reserveer dan nu jouw plaats door volgende stappen te volgen:

1. Stuur een mail met jouw naam en achtergrond naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (plaatsen zijn beperkt).

2. Voor de deelname aan de volledige reeks vragen we 40 €. Voor jongeren onder de 24 is de opleiding gratis. Gelieve dit bedrag over te schrijven op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw met als melding 'Groene academie + naam'. 

Van zodra we de betaling ontvangen is uw inschrijving in orde. 

Programma

Zaterdag 16/02 - Tijdens de eerste dag geven Jef Peeters en Jan Mertens inzicht in de historische wortels en de ontwikkeling van het ecologisch bewustzijn, van het ecologisch denken en de groene partij.

Zaterdag 30/03 - De tweede dag focust op de verschillende opvattingen binnen de groene beweging over de economie en op ecologisch burgerschap als uitgangspunt van een hedendaagse, dialogische democratie.

Zaterdag 06/04 - Tot slot op deze laatste dag schetsen we een groene kijk op de toekomst van de welvaartsstaat en gaan we in gesprek met ecologisten uit de praktijk.

Heb je nog vragen? Stuur dan jouw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

 

Het Achterhuis, Diksmuidestraat 41, 9000 Gent

Read 2034 times Last modified on dinsdag, jan 29 2019

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.