logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Burgers bouwen de toekomst - Tine De Moor

Written by
Rate this item
(0 votes)

Als regeringen tekortschieten en de markt enkel denkt aan kortetermijnwinst, steken burgers zelf de handen uit de mouwen. Ze zetten hun eigen collectieven (commons) op: van energiecoöperaties, voedselinitiatieven tot gedeelde auto’s en gereedschap. Tine De Moor sprak hierover afgelopen weekend op het Zomerweekend van Groen.

Momenteel zorgt deze nieuwe transitie bij veel mensen nog voor vragen, bedenkingen en ideeën. Om het debat zo breed mogelijk te maken kan je hier de volledige presentatie van Tine De Moor downloaden. 

           Burgers bouwen aan de toekomst

Wil je actief deelnemen aan het debat? En nadenken over hoe burgerinitiatieven samen, als partners, kunnen zorgen voor een transitie naar een meer rechtvaardige samenleving? Mis dan zeker niet het New Commons Forum waarbij we we alle actoren samenbrengen en de resultaten presenteren van het onderzoeksrapport over burgerinitiatieven in België dat Oikos denktank uitvoerde in opdracht van de Koning Boudewijnstichting. Binnenkort volgt er meer informatie over de datum en het programma.

Wil je graag dat we je op de hoogte brengen van zodra de datum gekend is? Stuur dan een mailtje naar info@oikos.be met als titel 'New Commons Forum'. 

Read 1396 times Last modified on dinsdag, 02 oktober 2018 14:45

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.