logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

'Naar nergens vliegen' - Jan Mertens

Written by
Rate this item
(0 votes)

'Ja, we kunnen aan onze kinderen zeggen dat er hoop is. Maar dan moeten we het toch eens hebben over vliegen. Er bestaat geen universeel recht op zoveel vliegen als je zelf wilt tegen een zo laag mogelijke prijs. Misschien zou er wel een recht op hoop mogen zijn...'.

Recent raakte Jan Mertens bij vele lezers een gevoelige snaar met zijn artikel voor MO* waarin hij onze huidige vliegcultuur in vraag stelt . Maar hoe komt het dat net dit artikel op zoveel bijval kon rekenen? Daarover reflecteert Jan Mertens in de nieuwe Oikos.

Lees hier het volledige artikel: JanMertens_NaarNergensVliegen_.pdf

Dit artikel verscheen in het jongste Oikos-nummer waar onder meer ook Hendrik Schoukens vertelt over rechten van de natuur als paradigmashift. Denise De Bondt vertelt over haar eerste ervaring als voogd van een Afghaanse jongen. Verder komt ook Gaea Schoeters in deze editie aan bod met haar literaire betoog waarbij ze de nadruk legt op het nieuwe publieke debat waarbij degene die het luidste roept gehoord wordt. Lees hier alvast de interessante reflectie van Jan Mertens. Wil je graag meer lezen vraag dan op www.oikos.be een gratis proefnummer aan of klik hier voor meer informatie over een jaarabonnement.

 

 

Read 1239 times Last modified on maandag, apr 23 2018

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.