en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Grow, eat, share. 120 recepten van boer tot bord

grow_eat_share
€ 25,00 stuk

Avalon

€25,- (+ €5,- verzendingskosten voor België. Geen verzending naar het buitenland)

-------------------------------------------

Na het succesvolle en met een Vegan Award bekroonde kookboek Puur & Vegetarisch brengt Restaurant Avalon dit jaar een nieuw uniek kookboek uit: Grow Eat Share - 120 recepten van boer tot bord. Het bundelt de favoriete plantaardige recepten van vier chefs en zoomt in op de inspirerende lokale transitiepartners met wie Avalon samenwerkt.

Grow Eat Share is meer dan een kookboek, net zoals Avalon meer is dan een restaurant. Het boek brengt naast verrukkelijke plantaardige recepten ook een verhaal van lokaal samen bouwen aan een betere wereld

'Als restaurant met een hart voor duurzame voedselproductie werken we met lokale biologische producten en zijn we nauw betrokken bij alles wat beweegt op het vlak van biologische landbouw in Vlaanderen', vertelt auteur Tine Tomme. 'In het boek delen we niet alleen 120 van onze favoriete recepten, maar laten we ook een licht schijnen op onze filosofie, de achtergrond van onze chefs en de inspirerende lokale transitiepartners met wie we samenwerken. Samen proberen we de keten tussen boer en bord zo kort en duurzaam mogelijk te maken. Door ons verhaal en onze ervaring te delen, hopen we anderen te inspireren. Onze missie mag dan in de eerste plaats om lekker eten draaien; we willen ook een platform zijn voor samenwerkingen waar de wereld beter van wordt. Onze dromen reiken verder dan het bord.'

Grow scone

Groeien, eten, delen

De 120 helder opgebouwde recepten in het boek laten zien waar Avalon voor staat: een eenvoudige, volwaardige, suikervrije en gebalanceerde keuken met pure, plantaardige en biologische ingrediënten. Glutenvrije gerechten zijn in één oogopslag herkenbaar via een subtiel aangebracht icoontje.

glutenvrij

Tine Tomme: ’Samen met een groeiende groep van vegetarische en veganistische restaurants laten we mensen graag via hun eigen zintuigen ontdekken hoe gevarieerd, gezond en verrukkelijk de plantaardige keuken kan zijn. Dankzij onze workshops en kookboeken kunnen mensen die ontdekkingstocht ook thuis aangaan.'
De recepten zijn ondergebracht in drie boekdelen, waarin telkens ook een deel van de Avalonfilosofie wordt belicht. In Grow wordt onder meer ingezoomd op stadslandbouw, zelfplukboerderijen en - onder het motto 'niets gaat verloren’ - pekelen en fermenteren. In Eat leer je de chefs kennen. In Share kom je alles te weten over Cargo Vélo, Fair Festival en Far Field, enkele van de lokale transitie-initiatieven waaraan Avalon een steentje bijdraagt. De knappe foto’s van Jules August, de heldere vormgeving van Gunther Fobe en de sfeervolle illustraties van Inge Bogaerts maken het boek af.

Grow tekening tine tomme

De chefs en hun recepten 

De vier chefs die aan het boek meewerkten zijn lang geen onbekenden in de wereld van plantaardig koken. Tine Tomme en Bart Poelvoorde zijn coöperanten en chefs bij Restaurant Avalon. Marijke De Coninck is veelgevraagd voedingscoach en mede-auteur van 'Puur & Vegetarisch'. Hans Van der Fraenen nam in 2013, geïnspireerd door zijn ervaringen in de Avalonkeuken, het Hasseltse vegetarisch natuurvoedingsrestaurant De Levensboom over. 
In Grow Eat Share deelt het viertal 120 favoriete gerechten, van rabarber-abrikozencake, portobelloburgers tot gevulde courgettes, paprikaroulade en spaghetti met gebakken groenten en haverroomsaus. Tal van handige tips, lekkere sausjes, cocktails en originele hapjes maken de culinaire reis compleet.

Grow seitanstoverij

Ecologisch verantwoord drukwerk

Grow Eat Share werd lokaal en met plantaardige inkten gedrukt op gerecycleerd, chloorvrij en ongebleekt FSC-gecertificeerd papier. 'Onze verbintenis om zo milieuvriendelijk mogelijk uit te geven vertaalt zich in een hogere productiekost', vertelt Tine. 'Als coöperatieve staan we volledig achter de meerwaarde van deze keuze. We hopen hiermee te kunnen bijdragen aan het groeiende bewustzijn rond duurzaam en ecologisch leven.' Grow eat share - 120 eenvoudige recepten, van boer tot bord. 

Grow triomfbal 

***

Grow Eat Share kwam er i.s.m. De Levensboom, Oikos, Cargo Vélo, Far Field, Fair Festival, De Landgenoten, Gentse Werkgroep Standslandbouw en Wijveld.

Grow Eat Share is de opvolger van Puur & Vegetarisch - 120 eenvoudige recepten uit de Avalonkeuken. Van dit eerste boek werden 6.000 exemplaren verkocht. In 2013 werd het bekroond met de Vegan Award voor 'Beste vegan kook-of lifestyleboek'.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account