en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Einde aan de groei. Ons aanpassen aan de nieuwe economische realiteit

heinberg_cover
€ 13,00 stuk

Richard Heinberg

Jan Van Arkel i.s.m. Oikos. 2011

€13,- (+ €4,- verzendingskosten voor België. Geen verzending naar het buitenland)

-------------------------------------------

We staan voor een enorme uitdaging: de transitie van een groeieconomie naar een economie die zich voegt naar de grenzen van onze eindige planeet. De huidige crises maken duidelijk dat de groei zoals we die kenden niet meer zal terugkeren. Het eerste wat we moeten doen om ons daarop voor te bereiden, is de uitdaging in haar volle omvang zichtbaar te maken. En daarvoor is dit boek van groot belang.

Oikos realiseerde samen met uitgeverij Jan Van Arkel de vertaling van Richard Heinbergs boek The End of Growth: Adapting to Our New Economic Reality. In dit werk confronteert Heinberg ons met het inzicht dat we ons zowel financieel als ecologisch niet langer uit de schuld kunnen lenen. Hij maakt duidelijk waar het fout is gelopen en hoe we zijn terechtgekomen in de huidige systeemcrisis. Op financieel vlak hebben we een gevaarlijk spel gespeeld met kredieten, ecologisch hebben we zodanig veel beslag gelegd op de natuur, dat grondstoffen schaars geworden zijn. Er zit een vervaldatum op de houdbaarheid van de mondiale groei die samenvalt met de grenzen aan kredietverlening en grondstoffengebruik.

Het wordt duidelijk dat de toekomst niet de verderzetting van het heden zal zijn. Heinberg beschrijft wat overheden, buurten en individuen kunnen doen om een economie op te zetten die wél binnen het aardse budget blijft, die de weerstand tegen schokken verhoogt, en die streeft naar welzijn voor mens en planeet.

Richard Heinberg is auteur van negen bekroonde boeken, waaronder The Party's Over, PowerdownPeak Everything en Blackout. Zijn artikels verschenen in vele vakbladen en tijdschriften, waaronder Nature en Time. Heinberg werkt voor het Post Carbon Institute en is een van de belangrijkste voorlichters over piekolie.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account