logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Mobiliteit in de stad van overmorgen

08 mei 2017 20:00 – 22:00
Location: STUK, Naamsestraat 96, Leuven, Vlaanderen, België
Category: Evenementen denktank

In Leuven ontstond er enige ophef naar aanleiding van het nieuwe circulatieplan, dat de auto een klein beetje uit het centrum wil bannen.

Maar is er niet meer nodig als we onze stad in de toekomst nog leefbaar willen houden en we ons toch nog vlot willen verplaatsen. En hoe kunnen we een en ander rijmen met ons streven naar een klimaatneutrale stad tegen 2030?
Hoe zou onze mobiliteit eruit zien in 2030? Zitten we dan allemaal in een zelfrijdende electrische wagen? Of zouden we in dat geval net als vandaag in de file staan? Kopen we dan ritten, in plaats van auto's? Of zou tegen 2030 de tram (2.0) zijn herintrede hebben gemaakt in Leuven? Wordt de fiets dan de norm? En hoe zullen we op een ecologische manier mensen en goederen transporteren?

'De andere Kris Peeters' geeft in heel Vlaanderen lezingen over de mobiliteit van vandaag en morgen. Hij is ook auteur van enkele boeken over dit thema. Kris maakt samen met ons een sprong in de tijd. De lezing wordt gevolgd door een panelgesprek met kritische Leuvenaars:

Bert Cornillie, lid coördinatieteam Straten Vol Leuven en Overleg Buurtcomités Kessel-Lo
Griet De Ceuster, directeur Transport & Mobility Leuven
Joris Van Damme, mobiliteitsprofessional en ideeënbricoleur die graag in Leuven woont en rondhangt.
Moderator: Stijn Neuteleers

 Inkom is gratis!

 

Meer info over mobiliteitsdeskundige Kris Peeters vindt u op: https://deanderekrispeeters.wordpress.com/

Organisatie: Masereelfonds Leuven, Oikos, Climaxi en Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid (CEO) i.s.m. STUK

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.