logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Symposium Generatie Transitie

17 mei 2017 12:00 – 17:00
Location: Zebrastraat, Gent, Vlaanderen, België
Category: Evenementen denktank

Op 17 mei organiseert CATAPA in samenwerking met denktank Oikos een symposium om over de resultaten van het driejarig project Generatie Transitie uit te wisselen. Dit project focust op de jongvolwassenen die tot 2050 in het werkveld zullen staan, dé actoren die de transitie moeten waarmaken naar een andere economie.

Intussen werden ondernemersprojecten opgestart, vonden extra-curriculaire activiteiten zoals workshops en gastlezingen plaats en werden thesisstudenten en stagiaires begeleid in hun onderzoek. Ook zagen een aantal zeer handige tools met grote aandacht voor EDOcompetenties het licht om rond duurzame thema's in de les te werken.

Programma
12.00 - 13.00 --> Netwerk lunch
13.00 - 13.15 --> Intro Generatie Transitie
13.15 - 13.45 --> Riet Van de Velde (Ugent): Universiteit in Transitie
13.45 - 14.15 --> Dirk Holemans (Oikos): Ben je klaar voor de nieuwe generatie?
14.15 - 14.45 --> Evans Tembo (Envaros): Impact van mijnbouw in Zambia
14.45 - 15.15 --> Getuigenissen van twee studenten
15.30 - 16.15 --> Hands-on Tools: Wicked Problems Plaza en EDGE kit
16.15 - 16.45 --> Rudy Dhont (UCLL): Agenda voor de toekomst

Tijdens dit slotevent dagen de sprekers je uit om mee na te denken over duurzaamheid in het hoger onderwijs.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.