logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

De Warme Wereld-Wijzer

18 december 2018 18:00 – 22:00
Location: Weg op Halen 2, Geetbets, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank

In het kader van de Warmste Week zullen twintig geëngageerde deelnemers van zondag 16 tot dinsdag 18 december samen meer dan 80 boeken lezen over en voor een duurzame wereld. Zij worden hierin begeleid door Peter Plusquin, expert in snellezen, die hen de SmartReading® methode zal bijbrengen. De opbrengst van deze leesmarathon gaat naar De Landgenoten, een coöperatieve die landbouwgrond opkoopt en verhuurt aan bioboeren.

Op dinsdagavond 18 december sluiten we de leesmarathon af met ons avondevent: de Warme Wereld-Wijzer. Hierbij zullen de snellezers de opgedane kennis en inzichten delen en aftoetsen met enkele auteurs en een honderdtal aanwezigen. Dit is een éénmalige opzet en jij kan hierbij zijn!

Voor wie?

Deze avond is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in alle aspecten rondom een duurzame wereld. Heb je zin in een inspirerend (netwerk)moment dat je deelt met een 100 tal andere aanwezigen? En wens je graag jouw steentje bij te dragen? Dan zit je hier helemaal goed! De avond zal interactief verlopen. Aanwezig zijn alvast de 20 deelnemers die hun opleiding snellezen (volgens de SmartReading Methode) afronden, enkele auteurs en... jij? De avond wordt in goede banen geleid door een facilitator, zodat we jou garanderen dat dit een interessante, leerzame en vooral inspirerende avond wordt.

Inschrijven en meer informatie

 

Door wie?

De Heerlijckyt van Elsmeren, Peter Plusquin slaan de handen in elkaar om de positieve beweging naar maatschappelijke duurzaamheid kracht bij te zetten. Peter als expert in snellezen en vanuit zijn verlangen om wezenlijk bij te dragen aan het grotere geheel. De Heerlijckyt met de kracht van de plek, om ruimte en tijd te geven aan wat wil ontstaan.

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.