logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Hoe nemen we de banken in eigen handen?

17 april 2018 20:00 – 22:00
Location: Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11, Leuven, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank

Banken sturen zoveel geld aan dat ze mee de maatschappelijke evolutie bepalen, dat weten we. Maar wie stuurt de banken aan? Niet zo lang geleden hadden we openbare banken, en eigen banken van maatschappelijke bewegingen. Ze zijn allemaal verdwenen. Hoe krijgen we terug greep op de banken? Op deze avond zetten we twee verhalen in de schijnwerper. 

Frank Vanaerschot (Fairfin) legt uit waarom Belfius best in publieke handen blijft, en waar zo'n publieke bank concreet het verschil kan maken. Je leest er meer over op www.belfiusisvanons.be 

Marc Bontemps (NewB) legt uit hoe NewB bouwt aan een coöperatieve bank waar duizenden burgers zelf aan het stuur zitten. Check www.newb.coop

Guy Hendrix leidt het gesprek in goede banen.

INSCHRIJVING

Gratis inkom.

SAMENWERKING

In het kader van de reeks Human Ecology, organisatie vzw ClimaxiOikos - Denktank voor Sociaal-Ecologische VeranderingMasereelfonds en CEO, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid in samenwerking met NewBFairFinOxfam-Wereldwinkel Leuven en Wereldwinkel Kessel Lo.

MEER INFO

via het Facebook-evenement blijf je op de hoogte van updates. 

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.