logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Workshop - CHRISTIAN FELBER

06 maart 2018 09:30 – 11:30
Location: De Markten, Rue du Vieux Marché aux Grains 5, Bruxelles, Bruxelles, Belgium
Category: Evenementen denktank

Naast de lezing van Christian Felber 's avonds op 6 maart in Gent (meer info lezing) kan je ook terecht in de voormiddag in Brussel voor een workshop met Felber.

Ben je reeds vertrouwd met het gedachtengoed van Felber en ben je klaar om na te denken hoe de vertaalslag kan gemaakt worden naar de praktijk? Dan is de workshop zeker iets voor jou. Op deze workshops kan je, na een introductie van  Felber, samen nadenken over vragen zoals: “Hoe kan ‘the economy of the common Good’ inwerken op een verduurzaming en vergroening van onze economie?”, “Hoe kunnen bedrijven zich inschakelen en meewerken aan dit concept?” en “Hoe kunnen we voor een lokale verankering zorgen?”. 

INSCHRIJVEN

Klik hier om in te schrijven voor de workshop 

WAT

Felber vertrekt van de vaststelling dat ons huidig economisch model de ecologische grenzen van onze planeet negeert, ongelijkheid in stand houdt en er niet in slaagt om iedereen in zijn basisbehoeften te voorzien. Daardoor zijn meer en meer mensen voorstander van een nieuw en meer ethisch economisch systeem. Eén dat inzet op milieubescherming en sociale gelijkheid.

Economy of the Common Good

De Oostenrijker wil de economische wegwijzers radicaal omkeren. Hij reikt met zijn Economy of the Common Good een alternatief economisch systeem aan. En dat vindt weerklank over heel de wereld. De Economy of the Common Good wil de spelregels zo veranderen dat de economie ten dienste komt te staan van het algemeen belang. Het gemene goed zeg maar. Hoe kunnen we ons economisch model zo aanpassen dat er een verschuiving komt van winst voor enkelen naar welzijn voor allen? Dat is de vraag waarop Felber een antwoord wil bieden.

 

* Organisatie van: CDO-UGent; Denktank OIKOS, Departement Omgeving 

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.