logo

Het Groene Boek #3

Op zondag 28 april 2013 is Het Groene Boek aan zijn 3de editie toe. Het Groene Boek wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die begaan is met de transitie naar een sociaal-ecologische samenleving. Academici, kunstenaars, internationale denkers en spelers uit het middenveld zitten samen aan tafel om de vragen die de ecologische crisis oproept, het hoofd te bieden. In dialoog met het publiek gaan ze op zoek naar oplossingen en alternatieven.

Koen HaegensEén van de sprekers is Koen Haegens. Hij is redacteur van De Groene Amsterdammer en schrijft daarin over onderwerpen als populisme, het nieuwe werken en de economische crisis. Hij verbleef jaren in Berlijn, waar hij ontdekte dat lage woonlasten tijd en rust geven. In zijn boek Neem de tijd. Overleven in de To go-maatschappij (2012) zoekt Koen Haegens naar de wortels van onze haast, die ondanks de technologische vooruitgang niet verminderd is. Zijn onverwachte conclusie is dat we van onze tijd beroofd zijn, door ‘tijdsdieven’ – maar het is nog niet te laat om daar iets aan te doen. Door gezamenlijk de strijd aan te gaan met de klok kunnen we volgens hem weer baas worden over onze eigen tijd – en regisseur van ons eigen leven.

Tijdens Het Groene Boek gaat hij het debat aan met Jan Blommaert (auteur van De 360° werknemer), Ann Demeulemeester en essayist Stefan Hertmans onder de noemer "De Tijdstrijd".

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.