en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Dag 2 van de Groene Academie: commons & burgerpanels

24 februari 2023 by Uitgelicht 211 Views
Groene Academie dag 2 Groene Academie dag 2
Rate this item
(0 votes)

Op de tweede dag van de Groene Academie zal het gaan over burgerpanels en de commons.

Merlijn de Rijcke en Elze Vermaas spreken over burgerpanels. Merlijn is verantwoordelijk voor het opzetten van het permanente burgerpanel in het Brussels Gewest. Elze werkt aan een Europees project over burgerpanels en is medewerker van Oikos. Aan het einde van de dag kan je zelf ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van een burgerpanel - in een interactieve sessie leer je hoe een burgerpanel in de praktijk verloopt en welke aandachtspunten er zijn om een burgerpanel succesvol te laten zijn.

Dirk Holemans, coördinator van Oikos, vertelt over het belang van commons binnen het ecologisch gedachtengoed. De commons spelen een belangrijke rol binnen de rechtvaardige klimaattransitie. Steeds meer burgers nemen concrete initiatieven in samenwerking met progressieve besturen. Denk aan lokale voedselsystemen, energiecoöperaties, duurzame mobiliteit, enzovoort. Dirk Holemans schreef hierover in zijn boek ‘Vrijheid & Zekerheid’.

Wees welkom op 18 maart 2023 in Mundo-a in Antwerpen (Turnhoutsebaan 139A, Borgerhout) van 10 tot 17 uur. De kosten om deze boeiende dag bij te wonen bedragen 15 euro (7,50 voor studenten).
Inschrijven kan via dit formulier: https://forms.gle/rrBjwYFucgL1i1n66


Meer informatie over de Groene Academie:

In deze basisopleiding over het ecologisme als denkstroming leer je meer over de historische wortels van het ecologisch denken en hoe dit als kompas kan dienen voor de toekomst. Wat zijn de fundamenten van een groene maatschappijvisie? Op drie zaterdagen ga je in gesprek met verschillende experten over thema’s zoals ecofeminisme, commons, democratie en ecologisch burgerschap, degrowth en agro-ecologische landbouw.

De Groene Academie vindt plaats op zaterdag 11 februari, zaterdag 18 maart en zaterdag 22 april in Mundo-a in Antwerpen en steeds van 10 uur tot 17 uur.

More in this category: « Meet the Writer: AMITAV GHOSH
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account