en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

De Groene Academie (dag 1/3)

Visual Groene Academie

Spreekt een basisopleiding over het ecologisme als denkstroming jou aan en wil je graag meer weten over de verschillende stromingen binnen dit gedachtegoed? Dan is de Groene Academie iets voor jou!

De opleiding bestaat uit drie zaterdagen waarin verschillende deskundigen de bouwstenen van de groene ideologie uit de doeken doen. Wil je graag meer weten over de historische wortels van het ecologisch denken? Over hoe men hierin begrippen als democratie, economie en welvaartsstaat opvat?

De drie zaterdagen bestaan telkens uit een voor- en namiddaggedeelte, waarbij deskundigen een uiteenzetting geven die uitmondt in een groepsgesprek. Dit alles vindt plaats in een ongedwongen sfeer. Dit voorjaar zal de Groene Academie plaatsvinden in het Elcker-Ik Centrum in Antwerpen. De zaterdagen starten steeds om 9.45 u en eindigen om 16.45 u.

Programma

Zaterdag 15/02 – In de voormiddag geeft Jan Mertens uitleg over de historische wortels en de ontwikkeling van het ecologisch bewustzijn, van het ecologisch denken en de groene partij. In de namiddag geeft Dirk Holemans inzicht in de interactie tussen ecologie, democratie en burgerschap, waarbij hij vanuit het idee van ecologisch burgerschap een toekomstgericht en dialogisch democratiemodel introduceert.

Zaterdag 07/03 – Tijdens de tweede dag focust Johan Malcorps zich in de voormiddag op de verschillende opvattingen over economie binnen de groene beweging: kunnen economische groei en ecologische transitie samengaan? In de namiddag geven we een groene kijk op de toekomst van de welvaartsstaat.

Zaterdag 28/03 – Hoe kunnen we tegen 2050 negen miljard mensen voeden? Tijdens de derde dag staat Myriam Dumortier stil bij hoe ons voedselsysteem kon evolueren tot wat het vandaag is, en hoe het zichzelf, onze omgeving en onze gezondheid ondermijnt. Vervolgens verkennen we hoe het helemaal anders kan, en ook al bestaat. Bovendien gaan we in gesprek met ecologisten uit de praktijk.

Inschrijven

Wil je er graag bij zijn? Reserveer dan nu jouw plaats:

1. Stuur een mail met jouw naam en achtergrond naar info@oikos.be (plaatsen zijn beperkt).

2. Deelname aan de volledige reeks kost 40 €.
Gelieve dit bedrag over te schrijven op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw met als melding 'Groene Academie + naam'. Van zodra we de betaling ontvangen hebben is jouw inschrijving in orde.

 

Locatie

Elcker-ik, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen

Contact: info@oikos.be
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account