en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Inspirerend boekgesprek – De Eenzame Eeuw, Noreena Hertz met Stefaan Segaert en Dirk De Wachter

eenzame eeuw website

We leven in het tijdperk van de eenzaamheid. We zijn weliswaar beter verbonden dan ooit, maar sociale isolatie blijkt een steeds groter probleem onder jongeren en ouderen. En toch rust er nog altijd een taboe op eenzaamheid.

In De eenzame eeuw onderzoekt Noreena Hertz de wereldwijde eenzaamheidscrisis en waarschuwt ze ons voor de potentiële gevolgen. Eenzaamheid heeft namelijk niet alleen effect op je gezondheid (vergelijk het met vijftien sigaretten per dag), maar is ook nadelig voor de economie en politiek. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en rake kleurrijke verhalen uit de praktijk schetst ze een indringend beeld van dit 21e-eeuwse probleem. Een essentieel boek waarin we zien hoe we in dit eenzame bestaan verzeild zijn geraakt en wat we kunnen doen om de maatschappij weer te verenigen.

In deze webinar, die plaatsvindt op maandag 10 mei om 19u30, zal Stefaan Segaert het boek van Noreena Hertz uitgebreid bespreken. Nadien gaat hij hierover in gesprek met psychiater Dirk De Wachter. Tenslotte is er ruimte voor een Q&A. 

Inschrijven kan via deze link.
Dit is een event met vrije bijdrage. Dit kan steeds op rekeningnummer BE07 8901 5430 1466 op naam van Oikos Denktank. 

Schreef je je in maar ontving je nog geen bevestiging of toegangslink? Check dan zeker eerst je spamfolder.
Toch niets ontvangen? Neem dan contact op via info@oikos.be
Locatie online
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account