en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Boekvoorstelling: Het Ecologisch Kompas

ecologisch kompas 300x290

Wat als we een boom niet zien als iets om te kappen, maar als deel van de levende natuur waartoe ook de mens behoort? Wat als we zorg dragen voor elkaar in plaats van mee te stappen in de ratrace van competitie en consumptie?

Misschien ligt in deze nieuwe ziens- en zijnswijze wel de sleutel tot het aanpakken van de systeemfouten die onze wereld op losse schroeven zet. Van toenemende ongelijkheid tot een economie zonder veerkracht, van hete zomers zonder regen tot natuurvernietiging die de kans op pandemieën verhoogt.

Het antwoord ligt in een hoopvol perspectief dat vertrekt van verbondenheid met elkaar en met de natuur, van het zich solidair voelen met alle aardbewoners en toekomstige generaties. Dat vanuit het doel van een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet, streeft naar levenskwaliteit in plaats van steeds meer, sneller en goedkoper. 

Deze visie vergt een ombouw van democratie en economie, meer ruimte voor burgerinitiatief ondersteund door een actieve partnerstaat.

Tijdens zijn lezing belicht Dirk Holemans ook de zgn. spanning tussen sociale vooruitgang en economische groei en werpt hij een kritische blik op de Europese Green Deal.

Een organisatie van Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen i.s.m. Oikos.

Locatie online
Wanneer? 23/2/21 om 19:30

Standaardtarief - 10.00
Sociaal tarief - 5.00
Studententarief - 5.00
UiTPAS kansentarief - 2.00

Inschrijven kan hier
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account