logo

Over #Tafel5

Millennials schrijven de toekomst

Veel zaken wijzen in de richting van een onzekere toekomst. Denk aan de klimaatontwrichting of de groeiende ongelijkheid. Extreme politici pogen het maatschappelijk debat te domineren met een verhaal van uitsluiting en ieder voor zich.

Maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen zin in.

Dus schrijven we een ander verhaal.

Voor deze reeks kruipen we goedgeluimd in onze pen om constructieve analyses en inspirerende columns te verspreiden, net als positieve verhalen over medeburgers die zich toekomstvaardig tonen. Want veel burgers en progressieve steden nemen al concrete initiatieven. Wist je al dat er elk jaar 10 keer meer initiatieven zoals stadslandbouw of deelinitiatieven bijkomen dan 10 jaar geleden?

Wij komen op voor een duurzame toekomst. The time is now.

Hoe meer positieve verhalen van millennials, hoe meer jongeren goesting krijgen en hoe meer bruggen en verbondenheid, over de generaties heen.

'The next big thing will be a lot of small things', schreef een artist op een Gents gebouw. De M7 Toekomstvaardigen willen een van die betekenisvolle bescheiden initiatieven zijn die er toe doen. Begin elke week op maandag met een zinvol verhaal van hen.

AfdrukkenE-mail

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.