logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Transition to sustainable Urban Commons

Written by
Rate this item
(0 votes)

Wist je dat er de voorbije jaren honderden burgerinitiatieven zijn bijgekomen in Vlaanderen? Neem jij ook actief deel in een van deze initiatieven? Of wil je graag jouw eigen initiatief leven inblazen? Dan is het internationale congres Creating Eco-Societies trough Urban Commons Transitions' het moment om jouw kennis rond commons te verruimen en jouw netwerk te versterken.

Internationaal congres 

Op dit congres brengen we experts, onderzoeksinstellingen en praktijkvoorbeelden samen. Via onderzoek en debat gaan de sprekers in gesprek over een transitie naar duurzame steden. Dit congres focust zowel op het uitbouwen van een overkoepelend commons netwerken als op een duurzaam partnerschap tussen de communes en het beleid.

Nationale en internationale experts  

Laat je inspireren door deze boeiende sprekers en interessante praktijkinitiatieven:

Michel Bauwens oprichter en directeur van het Peer-to-Peerbfonds en expert in peerproductie, bestuur en eigendom. Bauwens is een gekende spreker en doordachte leider. in 2017 schreef hij het Commons Transitie Plan voor Gent, op basis van een gelijkaardig project in Ecuador. 

Elena De Nictolis (It) (LabGov), onderzoekslid by LabGov, het LABoratory for the GOVernance of the City as a Commons. ze werkt aan een Phd tesis over publiek beleid voor stedelijk co-beleid en de relatie met de kwaliteit van de stadsdemocratie aan LUISS universiteit van Rome.

Lucie Evers (Partago), is oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Partago, een elektrisch autodelen coöperatie. daarnaast is ze ook bezig met de oprichting van de Mobility Factory, een Europese coöperatie die op Europees niveau elektrisch autodelen willen organiseren. 

Inschrijven voor het congres

Wil je graag deze boeiende sprekers en vele andere inspirerende sprekers aan het werk zien > Schrijf je nu in < voor dit commons congres. 

Blijf op de hoogte 

Via website Oikos 

Via Facebookevent

Via Twitter

Read 144 times Last modified on %AM, %21 %452 %2018 %09:%apr

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.