logo

  • Home

Cahier WELVAREN ZONDER GROEI

 

 

 
 


Cover Welvaren zonder GroeiHet bewustzijn groeit dat de gangbare economische groei problemen veroorzaakt die de basis van de economie zelf aantasten. Een belangrijk signaal van dit bewustzijn is de aandacht die het boek Prosperity without Growth wereldwijd krijgt. Ook de vertaling Welvaart zonder Groei in eigen land is een succes. Uitgebracht door uitgeverij Jan Van Arkel & Oikos in september 2010 was de eerste druk voor het jaareinde uitverkocht.

De debatten die Oikos organiseerde over het boek, inspireerde diverse panelleden tot originele bijdragen. Tevens vroegen Oikos en Crosstalks een aantal frisdenkers uit verschillende domeinen om hun visie op Welvaart zonder Groei uit te schrijven. Dat gaat van een directe reactie op ideeën uit het boek tot het formuleren van heel concrete oplossingen. Al deze bijdragen zijn nu gebundeld in het cahier WELVAREN ZONDER GROEI. Deze nieuwe publicatie toont dat ook in eigen land heel wat mensen bezig zijn met de toekomst. Een toekomst waarin welvaart wel eens heel anders ingevuld zal worden dan vandaag de dag.

Het cahier telt vijftien bijdragen, met als auteurs onder meer Geert De Pauw (Community Land Trust); Frédéric Van Malleghem (Cambio), Dries Maes (UHasselt), Olivier Marquet (Triodos), Bart Staes (Groen!), Johan Eyckmans (KULeuven), Bernard Lietaer en Dominique Meda.

Het cahier werd gelanceerd op een themadebat tijdens Het Groene Boek op zondagmiddag 29 mei 2011.

WELVAREN ZONDER GROEI. Concrete ideeën voor een groene economie (ISBN 9789081729703) (Editors: Dirk Holemans, Sara Engelen en Marleen Wynants) kan niet meer besteld worden.

Afdrukken E-mail

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.